Google er ikke min ven

Bevilling: 151.475 kr.

Journalist og forfatter Marianne Vestergaard Nielsen har som e-hjælper mødt ældre mennesker, der er druknet i den store digitaliseringsbølge fra 2014. Den har med stor kraft revet selvforståelsen af at være en person med kompetencer væk.

Idéen er at skrive en bog, der samler seks små portrætter af mennesker, der er kommet i klemme i det digitale samfund. Teksterne vil skildre, hvorledes meget livsduelige mennesker er vokset op og har levet et helt og fuldt liv uden internet. De samme mennesker befinder sig nu på et sidespor i samfundet, udelukkende fordi de ikke er fortrolige med digitaliseringen. De har mistet noget af deres selvstændighed, og de er afhængige af andres hjælp til at finde busplaner, købe billetter eller bestille tid til nyt pas hos borgerservice.dk.

Den seneste rapport fra Danmarks Statistik viser, at der i 2018 er mere end 315.000 danskere over 65 år, der er frameldt digital post. Bogen vil give gruppen bag statistikken stemmer og ansigter. Bogen vil vise, hvordan det er at være født i en tid uden telefon, tv eller tablet og leve i et samfund, hvor stadigt større dele af virkeligheden foregår på internettet.

De har gennem hele tilværelsen bidraget til fundamentet for nutidens levevis, der ikke levner meget plads til borgere uden smartphone. Eller til mennesker, der synes, det er utrygt, når samfundets breve og penge bliver digitale og dermed også usynlige, når skærmen er slukket. Begreber som tid, rum og socialt samvær er blevet vægtløse og svæver rundt med nye og andre dimensioner.

Bogen er også tiltænkt ansatte i Borgerservice, og bogen distribueres til alle centre i landet.

Hent bogen digitalt eller få en trykt udgave tilsendt ved at læse nærmere her.