Formålet med Det Relationelle Støttekort er at fremme etniske minoritetsældres aktive deltagelse i fællesskaber og modvirke ensomhed.
Den ældres sociale netværk i lokalsamfundet, frivillige organisationer, offentlige tilbud og nære relationer vil blive kortlagt for at skabe klarhed over den enkeltes ressourcer og støttemuligheder. Målet er at forbedre ældres sociale tilknytning, styrke deres håndtering af hverdagen, skabe tryghed og øge deres handlekraft til at søge støtte og hjælp.
Målgruppen omfatter ældre med etnisk minoritetsbaggrund over 55 år, der har flygtninge- og indvandrerbaggrund og kommer fra ikke-vestlige lande. Denne gruppe af ældre har ofte ensomhed og social isolation tæt inde på livet sammen med manglende tro på, at de kan få en høj livskvalitet som ældre i Danmark. Projektet vil inddrage cirka 70 ældre og pårørende i hele udviklingsprocessen af Det Relationelle Støttekort, hvilket vil bidrage til at sikre, at kortet bedst muligt imødekommer de ældres behov og er brugervenligt.
Kortet vil blive forankret i Fonden for Socialt Ansvars eksisterende ældrefællesskaber og Landsdækkende Netværk for Etniske Minoritetsældre for at sikre, at det anvendes af målgruppen og forbliver en ressource til at modvirke ensomhed. Projektleder er Sophia Jacques, og projektet forventes afsluttet juni 2024.