Nyhedsbrev august 2016

 

Kære læser

Velkommen tilbage fra ferien – til sensommeren, som byder på en god nyhed. Bl.a. takket være Ensomme Gamles Værn kan de ældre, der lider af 'vedvarende sorg', oftest efter tab af ægtefælle, se frem til at få en bedre behandling.

De bedste hilsner

csw nyhedsmail

Christine E. Swane
Direktør, Ensomme Gamles Værn

NY forskning, NY viden om sorg - NY behandling

Maja O'Connor står bag forskningsprojektet om ældres invaliderende sorg. Hun er ph.d. og lektor ved Århus Universitet:

"Når en ægtefælle dør, har otte ud af 10 efterlevende ægtefæller det så godt, som de nu kan have, for det er selvfølgelig normalt at have det skidt, når man mister en, man elsker. En del af dem udvikler angst og depression. Generelt har kvinder dobbelt så stor sandsynlighed for at få en depression. Vi kan se i vores arbejde, at når det kommer til enkemænd, så udvikler de lige så ofte depression som kvinder. Vi ved også, at mænd ikke er så gode til at spørge om hjælp. Det viser os, at de ældre enkemænd er særligt udsatte. 5 % af ældre mænd og kvinder, der har mistet, udvikler en 'vedvarende sorglidelse'. Det er denne sorglidelse, vi undersøger i forskningsprojektet, og vi er lige nu ved at lære at hjælpe dem bedst muligt," siger Maja O'Connor.

Maja O'Connor forklarer, hvad 'vedvarende sorg' er.

maja O

Ensomme Gamles Værn fylder ca. 10% i forskningsbudget om vedvarende sorglidelse, men som Maja O'Connor forklarer, "så har pengene meget større betydning for gennemførslen af forskningen end 10%, fordi de er mere fleksible, end andre midler er."

Siden 2010 har Ensomme Gamles Værn støttet 47 forskningsprojekter. Sorgbehandlingen er et eksempel på, at hos os bliver viden til handling. 

Læs mere om projekterne på fondens hjemmeside