Nyhedsbrev november 2016

 

Kære læser

Vi er meget glade, for vores seneste bogudgivelse har skabt opmærksomhed på en vigtig sag:

Det er dejligt, at mennesker med udviklingshæmning lever længere, men det er trist, at deres forældre ofte ikke ser lyst på deres aldrende børns fremtid. Børnenes sociale liv er uden forældrene ofte sparsomt, og forældrene er kontakten til fortiden - til de livshistorier, som er med til at skabe en fornemmelse af, hvem vi er.

En mor på 87 år ville sikre sin 57-årige datters livshistorie. Moderen ville gøre den tilgængelig, også når hun ikke selv er her længere. Hendes datter er svært udviklingshæmmet og kan ikke tale. Psykolog Morten Hedelund i Ensomme Gamles Værn hjalp moderen med at skabe en bog og en film med ord og billeder fra datterens liv. Bogen hedder "Forstå udviklingshæmmedes liv: Lille Hjerte - fortællinger om Søs".

I er selvfølgelig velkomne til at kigge med. Bogen kan downloades eller sendes pr. post, hvis du sender os en mail med navn og adresse på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

"Forstå udviklingshæmmedes liv: Lille Hjerte - fortællinger om Søs" er blevet flot modtaget. Både af læsere fra hele landet og af medierne. Erna og Erna, som både mor og datter hedder, har været i fx TV2 og Kristeligt Dagblad.

erna og sos

Artiklen blev delt på Facebook af Kristeligt Dagblad. Her er et par af kommentarerne:

Det er en fantastisk gave, som den mor giver sin datter, og dem der er sammen med hende. Jeg arbejder selv som socialpædagog med udviklingshæmmede borgere. Der er så meget, som vi aldrig kan få af vide af den enkelte borger. Men en sådan bog at kigge og læse i sammen med den enkelte er en kæmpe hjælp i relationsarbejdet. Uvurderligt.

Det er en dejlig og rørende bog, som kan bruges af Søs i fremtiden sammen med personale og Søs' omgangskreds. Det er også en inspiration til andre forældre eller søskende til at lave noget lignende, som kan fortælle omgivelserne om det udviklingshæmmede menneskes liv. Jeg er fuld af beundring.

Hvor forstår jeg den mor godt. 

Tak til TV2 for at dele nyheden om bogen med så dejlige billeder.

De bedste hilsner

csw nyhedsmail
Christine E. Swane
Direktør, Ensomme Gamles Værn