Nyhedsbrev marts 2019

Kære læser

For første gang herhjemme analyserer en forsker både kvalitative og kvantitative data om de folkepensionister, der klarer sig med et budget, der udelukkende bygger på folkepension og et mindre beløb i ATP. Undersøgelsen er et ph.d.-projekt, som Fonden Ensomme Gamles Værn tog initiativ til, udført af sociolog Rikke Nøhr Brünner i VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
 
Under titlen Fattigdom i alderdommen peger Rikke Nøhr Brünner i sin nye afhandling på, at pensionisterne i det store hele ikke opfatter sig selv som fattige. Men i visse sociale situationer bliver det tydeligt, at de ikke kan følge med andre. Det opleves fx som skamfuldt, når der ikke er penge til at gengælde andres middagsinvitationer, og man i stedet ’kun’ har mulighed for at byde gæster på kaffe.

Forskningen er finansieret af Fonden Ensomme Gamles Værn og VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. Rikke Nøhr Brünner fortæller mere om folkepensionisters hverdagsliv som en af hovedtalerne på konferencen Atypiske ældreliv – overset forskellighed, som vi afholder i Nyborg 9. maj.

Med ønsket om et mildt forår,


Christine E. Swane, kultursociolog, ph.d. 
Direktør for Fonden Ensomme Gamles Værn

'Når jeg GIVER til mine oldebørn, FØLER jeg mig ikke fattig'

AnnF

Ann Fabricius får sin folkepension og 200 kr. i ATP til at række hele måneden, og når børne- og oldebørn har fødselsdag, vil hun hellere skære ned på madindkøb end deres gaver.

Læs mere om Ann Fabricius her.

Livshistorier i pleje og omsorg for MENNESKER med demens

Psykolog Andreas Nikolajsen, der er videnskabelig medarbejder og projektleder for Fortæl for Livet i fonden, har sammen med to kommuner afprøvet og udviklet fremgangsmåder til at formidle livshistorier for mennesker med demens. Projektet er evalueret i en ny rapport, der kan læses ved at klikke her.

Kom MED til filmpremiere

fotoballast

Vidste du, at stearinlys kan skære i øjnene, hvis en person har nedsat syn? Et projekt, der har resulteret i tre korte film, vil formidle, hvordan synsnedsættelse kan accelerere ensomhed.

Projektet er støttet af Fonden Ensomme Gamles Værn, og filmene er produceret af Ballast CPH. Der er premiere 28. marts kl. 10 i Aktivitetscenter Solgaven i Valby.

Tilmelding og yderligere information hos Helle Vedø på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 50 69 64 65. Der er et begrænset antal pladser.