Nyhedsbrev december 2011

 

EGV's ferieophold

EGV modtog i 2001 en arv, der over 10 år skulle bruges til ferier for gamle mennesker, der ellers ikke ville have mulighed for at komme på en ferie på grund af økonomisk smalhals, ensomhed og sygdom. De ti år er nu gået, og pengene er brugt på gode ferieoplevelser, bl.a. i Dronningens Ferieby, på Bornholm, i Harzen osv. Vi har også med stor succes arrangeret højskoleophold for ældre med dansk og ældre med anden etnisk baggrund. Vi fortsætter med at arrangere ferier, dog ikke længere via ansøgningsskema, men sammen med nogle af vores samarbejdspartnere, der er i daglig kontakt med gamle mennesker, som kan have gavn af at komme på et ferieophold med EGV. Vi glæder os til at fortælle mere om ferierne efterhånden, som de løber af stablen.

"Det som ingen ved"

EGV har i 2011 støttet Alphafilms dokumentarfilm "Det som ingen ved" - om de engelske bombeflys fejlangreb på Den Franske Skole i København den 21. marts 1945. Elevernes oplevelser blev fortiet og tabuiseret, men nu brydes tavsheden af skoleveninderne Inge og Birthe, der fortæller, hvad der virkelig skete den dag, og beretter om konsekvenserne og ensomheden, de siden har oplevet. Filmen vises på DR K den 26. december kl. 21.30.


Husk - det er også de gamles jul

Hvad har vi misforstået ved julen? spørger Kristeligt Dagblad fire personer i årets adventskalender. Klik og se mit indlæg i videoen på Kristeligt Dagblads hjemmeside.

Jeg vil hermed ønske alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår!

Med venlig hilsen

csw gl.nyhedsmail

Christine E. Swane
Direktør, Ensomme Gamles Værn