Erna & Søs

Type: Formidling Bevilling: 15.000 kr. År: 2015

Projektet skal hjælpe Søs med at opretholde hendes livsfortælling gennem en bog og en film. Søs er 54 år og udviklingshæmmet.

Erna og Ss reduceret strrelse X page 001

Morten Hedelund er psykolog og mødte Erna Rubjerg på 87 år til "Fortæl for Livet", der er Ensomme Gamles Værns samtalegrupper for ældre mennesker. Morten Hedelund og Erna Rubjerg gik sammen om at fortælle Erna Rubjergs datters livshistorie. Datteren er svært udviklingshæmmet, hun har 

ikke noget sprog, og som mange andre med et svært handikap, har det været vanskeligt for hende at etablere varige og dybe relationer. Der var risiko for, at Søs ville blive historieløs uden sin mor.

Ensomme Gamles Værn, Morten Hedelund og Erna Rubjerg lavede derfor bogen med små fortællinger og fotografier fra Søs' liv - fra rejser, hverdag og besøg hos statsministeren. Materialet er også brugt i en lille film, som Søs kan se fra en tablet. Film og bog er til rådighed for personalet på Søs' bosted. Via indblikket i hendes liv kan de i dag bedre understøtte hendes livsfortællinger.

 

 

Emne:
Aldring og alderdom Ensomhed Fællesskaber Generationer Livsfortællinger Musik film foto Socialt udsatte ældre Sorg og efterladte