Studerende

Fonden Ensomme Gamles Værn modtager gerne ansøgninger fra studerende på samfundsvidenskabelige og humanistiske studier til kandidat- eller masterspeciale om det sociale liv i alderdommen.

 

Fonden ønsker at medvirke til, at studerende får gode betingelser til undersøgelser inden for det gerontologiske område. Fonden bidrager med økonomisk støtte op til 50.000 kr. til master- og kandidatspecialer, som belyser vilkår for – og måske kommer med forslag til forbedrede indsatser i forhold til – det sociale liv i alderdommen. Hvis der er mange ansøgninger fra studerende, vil bestyrelsen prioritere, at der lægges vægt på fondens fokusområde, udsatte grupper af ældre, stigmatisering og marginalisering.

Specialer inden for sundhedstjeneste og kliniske specialer støttes ikke.

Mangler du vejledning inden for det gerontologiske område, har fondens direktør, Christine E. Swane, kultursociolog, ph.d., mulighed for i begrænset omfang at fungere som medvejleder. 

Synopsis til projektet skal godkendes af vejleder og af Fonden Ensomme Gamles Værn.

Beløb på op til 15.200 kr. er ikke indkomstskattepligtigt og skal derfor ikke opgives til skattemyndighederne. Fonden opgiver beløb derover til Skattestyrelsen. Vær opmærksom på dette ved budgetlægning.

Ansøgningen skal indeholde

  1. En projektbeskrivelse (synopsis) på max. 5 sider, som gør rede for idé, formål, baggrund, problemstilling, teori, metode og tidsplan.
  2. Litteratur.
  3. Et budget for de udgifter, som er forbundet med dit projekt og den pågældende studieperiode.
  4. Eventuelt et kort cv.

Fonden ønsker ikke at modtage oplysninger om cpr-nummer og kontonummer i ansøgningen.

Ansøgning inklusive bilag skal sendes på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Der afholdes fire bestyrelsesmøder årligt, hvor ansøgningerne behandles.