På baggrund af et to-årigt projekt med fællesspisning for ældre mennesker med etnisk minoritetsbaggrund over 65 år, udarbejderr Muhabet i København en evaluering. Både af den opsøgende indsats og oplysningsdelen der har nået gruppen af ældre, der har motiveret dem til at deltage stabilt i fællesspisningen i Muhabet.
Muhabet vil beskrive den metode, der bedst når de ældre etniske minoriteter, og hvad der får dem til at deltage og engagere sig i aktiviteter og tilbud, der kan gavne deres livskvalitet.
Resultatet af evalueringen vil kunne anvendes af både frivillige og offentlige aktører, som dagligt arbejder med etniske minoriteter generelt og herunder ældre etniske minoriteter. Eksempelvis socialarbejdere, gademedarbejdere og medarbejdere i ældre- og sundhedssektoren samt andre med interesse for etniske minoriteter og deres deltagelse i samfundet.
Det er en almen antagelse, at ældre etniske minoriteter er ulige stillet i forhold til at gøre brug af de tilbud, der er tilgængelige for alle ældre i Danmark. Desuden står gruppen på grund af ringe sociale, kulturelle og sundhedsmæssige forhold svagt, når det kommer til deltagelse i aktiviteter med social betydning.
Der diskuteres også, hvordan ændringer i værdier og familieformer blandt etniske minoriteter stiller de ældre etniske migranter i forhold til omsorg og ensomhed.
Rapporten med metodeudvikling og erfaringsopsamling forventes offentliggjort i 2020.