Morten Aagaard (09.03.62)

BestyrelsesmedlemMA

Jeg blev rigtig glad for opfordringen til at indtræde i fondens bestyrelse, fordi ældre ensomme mennesker ligger mig meget på sinde, og i mit arbejdsliv som sogne- og korshærspræst i Aarhus støder jeg hele tiden på især ensomme og marginaliserede, ældre mænd.

Dagligt bliver jeg mindet om betydningen af Fonden Ensomme Gamles Værns arbejde, for jeg har selv modtaget støtte til mit arbejde blandt ældre hjemløse, alkoholikere og stofmisbrugere. Havner mennesker i hjemløshed og misbrug, bliver verden uendelig lille og livet meget tungt. Hvis dagligdagen er fuld af vodka eller heroin, så kan selv små positive forandringer opleves som meget betydningsfulde. Støtten, som jeg har fået fra fonden, bliver brugt til udflugter, biografture og fællesspisning, hvor fællesskab, hjertevarme og omsorg for hinanden er i fokus. Når en person i bogstavelig forstand står på randen af afgrunden, kan en hånd på skulderen, et knus, latter og medmenneskelig varme gøre alverden til forskel. Få et glimt af vores udflugter med “Himmelekspressen” i videoen her.

Som teolog, præst, underviser og foredragsholder har jeg hele mit arbejdsliv været i berøring med ældre mennesker. I mit nuværende arbejde som sogne- og korshærspræst er det især ældre hjemløse, alkoholikere og stofmisbrugere, jeg møder. Mange af disse mennesker kæmper også med alvorlige psykiatriske problemstillinger, som gør deres situation endnu sværere.

Jeg har i tidens løb udgivet bøger, artikler, klummer m.m. og medvirket i en række radio- og tv-programmer.

  • Indtrådt i bestyrelsen 2019.
  • Genvalgt til bestyrelsen i 2021 frem til 2025.
  • Anses som uafhængigt bestyrelsesmedlem.

Kompetencer:

Fondsvirksomhed, teologi, filosofi, etik, sjælesorg, social ulighed, socialfaglige problemstillinger og metoder.